Spachtelplutz LG

Printervriendelijke versie

LocatieSPS Spachtelputz LG - 30% lichter
StucGoed Amsterdam, Demoruimte

Toepassing
Demowand

Ondergrond
Gipsplaat / Pleisterwerk

Getest door
Hans Groenewegen, Productmanager

Situatie
Een lichtgewicht spachtelputz.... zou je daar tijdens het aanbrengen wat van merken?, vroeg ik me af. De demoruimte van StucGoed ligt op de eerste etage en kijk, dat was gelijk de eerste test! De emmers Spachtelplutz LG wegen nog maar 12 kg in plaats van 15 kg en -geloof me!- dat scheelt aanmerkelijk als je de emmers de trap op moet sjouwen. Je zou zeggen dat 3 kg minder gewicht nauwelijks verschil maakt, maar na twintig emmers merk je echt heel goed dat de Lichtgewicht emmers makkelijker te tillen zijn!

De wanden bestaan uit gipsplaat, welke zijn uitgevlakt met een gipsproduct. Na droging zijn de wanden voorbehandeld met SPS Voorkwarts, verdund met 10% water. Dit is een dag van tevoren gebeurd. 

De LG Spachtelputz oogt in eerste instantie een beetje stug in de emmer, maar tijdens het mixen wordt deze al soepeler. Klein beetje water toevoegen is toegestaan.

Ervaring
De sierpleister smeert zeer soepel uit en morst weinig. Een extra voordeel van deze lichtgewicht Spachtelputz is het feit, dat deze extra lang "open" blijft staan. De Spachtelputzen van SPS staan erom bekend, dat zij vrij snel aandrogen. Dat is hiermee niet het geval. Een lange wand is dus zonder zorgen in één keer vol te zetten.

Na licht aandrogen, de Spachtelputz LG één keer licht doorgeschuurd met een zachte kunststof spaan. Na ongeveer 8 minuten de wand "afgeschuurd" met dezelfde spaan. Resultaat: een mooie, dichte structuur. Ook is deze sierpleister behoorlijk wit. 

Conclusie
Een mooie Spachtelputz in extra lichte emmers (12 kg), met een zelfde opbrengst in vierkante meters als een emmer van 15 kg met als extra voordeel een extra lange open tijd. Een aanrader dus!Hans Groenewegen
Datum getest: 2 december 2010


Meer weten? Download hier de flyer van SPS Spachtelputz LG.

Getest

Spachtelplutz LG

LocatieStucGoed Amsterdam, DemoruimteToepassingDemowandOndergrondGipsplaat / PleisterwerkGetest door...

Instructievideo's

Strikolith systeem 300

In deze film wordt het Strikotherm Systeem 300 MW verwerkt met een krabpleister toplaag.Bron...